top of page

BANG! Filmfestivals expertpanel

Vi vill lyfta dig som filmskapare och har därför samlat ihop några vassa filmkompetenser som tillsammans bildar vår alldeles egna ”BANG! expertpanel”! Expertpanelen ger dig feedback på din film, berättar vad du behöver jobba vidare med men framförallt lyfter dina styrkor. Detta är en unik chans att få personlig respons av personer som jobbat länge med film och med öga för olika delar av filmproduktion - från manus och foto till estetiska värden och innehåll.

Yohanna_6429 _edited.jpg

Yohanna Troell

Yohanna Troells kärlek till film har tagit sig många uttryck genom åren då hon arbetat både framför och bakom kameran så väl som med klippning, manusförfattande och bearbetning.

 

Med filmregissören Jan Troell till far och journalisten/författaren och dokumentärfilmaren Agneta Ulfsäter Troell till mor växte hon upp med kreativt berättande som en självklar del av vardagen. 

 

Hennes egen kreativa bana började i musiken och fick först senare sin riktning in i filmen via en teaterutbildning på The Lee Strasberg Institute i New York. Musikens närvaro sätter dock fortsatt sin prägel i en särskild fascination för rytm och flöde i så väl ord som bild.

 

Under det senaste årtiondet har en stor del av hennes erfarenhet samlats under assisterande arbete på hennes fars diverse produktioner av såväl långfilm som dokumentärer samt genom arbete på egna kortfilms- och novellfilmsprojekt. 

Oliver Lazarevski

Oliver Lazarevski är utbildad vid New York Film Academy och jobbar idag som filmproducent och pedagog i Trelleborgs kommun.

 

Förutom egna produktioner, så har Oliver jobbat nära regissören Jan Troell i många av hans filmer, bl.a. som regiassistent i Golden Globe nominerade ”Everlasting moments”.

 

Vid sidan av allt detta så frilansar Oliver även som TV-fotograf vid live-event, främst för SVT och Discovery+.

 

Favoritkortfilm

”Lövet och svanen” 2018

Regi och foto: Jan Troell

Redigering: Jan Troell och Oliver Lazarevski 

Oliver.jpeg
porträtt 52 IMG_7376.heic

Jim Nilsson

På krokiga stigar via tekniskt gymnasium och rockband så halkade jag av en slump in på teater och film. Sedan dess har jag aldrig räknat en andragradsekvation. 

Snabbspola några decennier så får du en skrivande skådespelare som plötsligt upptäckte hur intressant och givande det är att hjälpa andra människor att ta fram sin kreativitet och skaparlust. 

Har sedan 2012 mött barn, ungdomar och vuxna från F-klasser till kommunpersonal i mitt arbete som filmpedagog.

Jag brukar inleda lektionerna med: mitt jobb är att öppna era hjärnor och guida er på en upptäcktsresa, så vi tillsammans kan få se vilka berättelser er fantasi bär på. 

bottom of page